bezienswaardigheden

Louvre Museum Paris Stock Photos 33209

Louvre

Het Louvre is een van ‘s werelds grootste musea gelegen in het 1e arrondissement van de Franse hoofdstad Parijs. Het ligt net ten noorden van de Seine. Het bestaat uit drie vleugels: de Richelieu-vleugel, de Sully-vleugel en de Denon-vleugel.

Photo Parijs, Frankrijk, Eiffeltoren, City, foto hd achtergronden voor je desktop

Eiffeltoren

De Eiffeltoren is een monument in Parijs en een van bekendste en meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. Hij staat aan de linkeroever van de Seine in het 7e arrondissement van Parijs.

Notre-Dame van Parijs

De Cathédrale Notre-Dame de Paris is een in vroeggotische stijl opgetrokken kathedraal op het Île de la Cité, in het centrum van Parijs.

Côte d’Azur

De Côte d’Azur is de Franse en Monegaskische kust aan de Middellandse Zee en een traditioneel vakantiegebied.

Louvre

Het Louvre is een van ‘s werelds grootste musea gelegen in het 1e arrondissement van de Franse hoofdstad Parijs. Het ligt net ten noorden van de Seine. Het bestaat uit drie vleugels: de Richelieu-vleugel, de Sully-vleugel en de Denon-vleugel.

Eiffeltoren

De Eiffeltoren is een monument in Parijs en een van bekendste en meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. Hij staat aan de linkeroever van de Seine in het 7e arrondissement van Parijs.

Algemeen


Etniciteit

Landscapes & Nature

Tegen het einde van de jaren ’90 waren er 40 Franse steden die meer dan 100.000 inwoners hadden, maar slechts Parijs had er meer dan één miljoen. Ongeveer 75% van de bevolking woont in stedelijke gebieden. Daarom wordt er in Frankrijk verschil gemaakt tussen stedelijk gebied, en met name Parijs, en het platteland.

Frankrijk heeft net als andere Europese landen door immigratie uit armere landen een grote etnische diversiteit gekregen. Een grote toevloed van hoofdzakelijk Noord-Afrikaanse immigranten heeft een groot effect gehad op diverse Franse steden, in het bijzonder Parijs en Marseille

Religie
Het katholicisme is veruit de grootste godsdienst in Frankrijk, dat door 64% van de bevolking – volgens de website van de Franse Katholieke Kerk – wordt aangehangen (zie Katholieke Kerk in Frankrijk). Verder geeft deze website aan dat 5% daadwerkelijk regelmatig naar de kerk gaat en 50% van de bevolking niet regelmatig gaat maar toch katholiek is. De op een na grootste groep zijn de niet-gelovigen met 27%.

Na de herroeping van het Edict van Nantes in 1685 door Lodewijk XIV was het katholicisme staatsgodsdienst. Sinds de scheiding van Kerk en staat in 1905 heeft de staat geen enkele bemoeienis meer met de hiërarchie van de Kerk in Frankrijk. De Katholieke Kerk heeft in Frankrijk achttien kerkprovincies en in totaal 93 bisdommen.

Ongeveer 2% van de bevolking is protestants. Na de Bartholomeusnacht (1572) was de kracht van het protestantisme in Frankrijk gebroken (zie hugenoten). Door een wet van 1802 werden de protestantse kerken erkend.

Als gevolg van immigratie uit Azië, Turkije en Noord-Afrika in de 20e eeuw heeft Frankrijk daarnaast een grote moslimbevolking gekregen: 3 tot 5 miljoen, ongeveer 10%. Verder zijn er nog joden, die de grootste joodse gemeenschap in Europa vormen, circa 483.500 (2010). Zo’n 284.000 daarvan wonen in Parijs.

Boek nu een reis

Reizen


Vliegduur

circa 43 minuten

Reisdocumenten en visa

U moet altijd een geldig reisdocument bij u hebben als u reist binnen het Schengengebied. U valt namelijk onder de vreemdelingenwetgeving van het land waar u in verblijft of doorheen reist. U moet zich daarom kunnen legitimeren en over een geldig reisdocument beschikken.

Tips van de ambassade

Reis tips

  1. Denk er aan om op tijd te pinnen.
  2. Betaal zo veel mogelijk met een creditcard. Als dit mogelijk is.
  3. Huur een geldkluis bij de receptie van het hotel of de camping.
  4. Kijk goed naar uw reisverzekering.
  5. Kijk of u een omboekingsverzekering kunt afsluiten.

Boek nu een reis

Weer


Het klimaat van Frankrijk

Frankrijk kent volgens het Köppen-systeem een drietal klimaten. Het grootste deel van het land heeft een gematigd zeeklimaat (type Cfb) met relatief milde winters, geen extreem hete zomers en neerslag gedurende het hele jaar. De Franse Alpen, die in het zuidoosten van Frankrijk liggen, hebben een hooggebergteklimaat (type EH). Relatief veel neerslag, koudere winters en relatief koele zomers kenmerken dit klimaat.

Langs de zuidoostkust die van de grens met Spanje tot aan de grens met Italië loopt, heerst een Middellandse Zee- ofwel mediterraan klimaat (type Csa). Warme droge zomers en relatief milde winters is wat je hier aantreft. Het oostelijke deel van dit kustgebied, de Cote D’Azur, is het zonnigste deel van Frankrijk. Om aan te duiden hoe zonnig andere gebieden zijn wordt meestal de vergelijking met deze zeer zonnige streek gemaakt. p>

Huidige weer

7°C
Paris
France
Mon
10°C
Tue
10°C
Wed
10°C

Aangename zomers

Frankrijk is niet voor niets een zeer populaire zomerbestemming. In de zomermaanden is het op veel plekken vrijwel gegarandeerd aangenaam weer met soms zeer warme dagen en vrijwel alle dagen zwoele zomeravonden. Het Frankrijk-gevoel wordt vooral door die omstandigheden en alle geuren en kleuren die de natuur prijsgeeft opgewekt. Het leven als een God in Frankrijk wordt vooral in deze heerlijke periode waargemaakt. Omdat het buitenleven in Frankrijk heerlijk is in de zomermaanden, zijn de vele campings in Frankrijk drukbezocht in de zomer.

Wintersport Frankrijk

De Franse Alpen zijn een zeer populair wintersportgebied. Mooie pistes en vrijwel gegarandeerd sneeuw in de periode december tot en met april zorgen voor ideale ski omstandigheden. Liefhebbers zeggen dat de mooiste periode om hier te gaan skiën het latere voorjaar is, zo van eind maart tot begin mei als de pistes sluiten. De sneeuw is dan vaak nog van goede kwaliteit terwijl het voorjaarszonnetjes al zeer aangenaam aan het worden is. Wintersport in Frankrijk is daarom vooral in de vroege voorjaarsmaanden erg populair onder de skiliefhebbers.

Minder populair onder de Nederlanders maar zeker een goede wintersportbestemming zijn de Franse Pyreneeën. Andere streken waar je de latten onder kunt binden maar die minder sneeuwzeker zijn, zijn de Vogezen, de Jura en het Centraal Massief.

Foto's

Taal

Het Frans is de nationale taal van Frankrijk, die bij uitsluiting van alle andere gebruikt wordt voor bestuur en rechtspraak. Er is daarnaast een aantal regionale talen en dialecten, maar het gebruik daarvan daalt. Sinds 1994 is er echter een versoepeling opgetreden in het beleid ten aanzien van minderheidstalen, die wettelijk is vastgelegd in de wet-Toubon.

Begroeting

NL

Goedemorgen

FR
Bonjour
NL

Goedemiddag

FR
bon après-midi
NL

Goedenacht

FR
bonne nuit

Handige zinnetjes

NL

Goedemorgen

FR
Efgariestó

Kijk voor meer vertalingen op: Google vertalen